حذف ارز نیمایی به ضرر تولیدکننده و در تضاد با حمایت از تولید است

سید مجتبی حسین‌پور کاشانی در حاشیه نخستین نمایشگاه صنعت پست و تجارت الکترونیک، اقدام اخیر بانک مرکزی در سیاست‌های ارزی را عجیب عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ارز نیمایی به واردکننده محصول نهایی تخصیص داده می‌شود، در حالی که به تولیدکننده مستقر در منطقه برای تامین مواد اولیه ارز آزاد تعلق می‌گیرد و این در تضاد با عملگرایی حمایت از تولید داخل است.
حذف ارز نیمایی به ضرر تولیدکننده و در تضاد با حمایت از تولید است
دیگران چه می خوانند:

مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری منطقه ویژه اقتصادی پیام در پاسخ به سوال خبرنگار شما و اقتصاد درخصوص معایب برداشته شدن ارز نیمایی و تاثیر آن بر روند تولیدات مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، گفت: در حال حاضر بیش از 3 هزار واحد تولیدی در کل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سراسر کشور مشغول به فعالیت می‌باشند. اقدام عجیب اخیر بانک مرکزی در سیاست‌های ارزی درخصوص تعلق نگرفتن ارز نیمایی به شرکت‌های تولیدی مستقر در این مناطق سبب شده تا علاوه بر خسارت و ضربه سنگین به لحاظ هزینه بالا به تولیدکنندگان، امکان رقابت تولیدکننده با واردکننده را از بین می‌برد.
وی افزود: مشکل به وجود آمده در حال حاضر این است که قیمت تمام‌شده تولیدکننده قابل رقابت با واردکننده‌ها نیست. در عمل این موضوع در تضاد کامل با حمایت از تولید است، چرا که به تولیدکننده برای تامین مواد اولیه ارز آزاد تعلق می‌گیرد، در حالی که به واردکننده ارز نیمایی تخصیص داده می‌شود. این دقیقا خلاف سیاست‌های کلی کشور در بحث حمایت از تولید در سال رشد تولید در جهت مهار تورم و اشتغالزایی است. 
حسین‌پور با بیان اینکه حذف ارز نیمایی سبب خروج واحدهای تولیدی مناطق از چرخه تولید می‌شود، گفت: مزیت این واحدهای تولیدی به عنوان یک تولیدکننده با اختصاص ارز آزاد و حذف ارز نیمایی به خصوص در مناطق از بین می‌رود. طی چند روز اخیر بسیاری از واحدها‌ی تولیدی در تماسی اعلام کردند که به مرور قصد دارند به سمت واردات محصول نهایی بروند و تولید را کنار بگذارند.
تولیدکننده‌ها احساس می‌کنند سیاست اقتصادی برخلاف شعار سال بیشتر متمایل به سمت حمایت از واردکننده‌ها شده است تا تولیدکنندگان. این سیاست بانک مرکزی عجیب و خطرناک است چرا که بسیاری از تولیدکنندگان معترض این موضوع شده‌اند و تعطیلی واحد‌های تولیدی به معنای رشد بیکاری است.
وی به مزیت و هدف ازبین رفتن رانت با حذف ارز نیمایی اشاره و تصریح کرد: حذف رانت یکی از اهداف حذف ارز نیمایی عنوان شده است، اما این موضوع زمانی تاثیرگذار خواهد بود که برای همه بخش‌ها در کشور رخ بدهد. بنده مخالف جلوگیری از تجارت نیستم، قطعا کالاهایی هستند که به دلیل تیراژ پایین یا نبودن تکنولوژی در مراحل اول تولید صرفه‌ای برای تولید ندارند و باید وارد بشوند.
مبحث اصلی ما تفاوت قائل شدن و معکوس عمل کردن در سیاست‌های حمایت از تولید و داخلی‌سازی در مسیر توسعه اقتصادی با قطع ارز نیمایی تولیدکنندگان و اختصاص به واردکننده است.

حذف ارز نیمایی به ضرر تولیدکننده و در تضاد با حمایت از تولید است

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟