این نسترن ها آرامش اعصاب شما را دوچندان می کنند

بیمه برتر: گیاه نسترن مقوی قلب و اعصاب و آرامش بخش و سرشار از ویتامین ث است و میوه خشک ان را بیش از یکسال نمی توان نگه داری کرد. در گیاه نسترن چندین برابر یک پرتغال ویتامین c وجوددارد.
این نسترن ها آرامش اعصاب شما را دوچندان می کنند
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی بیمه برتر:

مهم‌ترین خواص میوه گل نسترن

گیاه نسترن مقوی قلب و اعصاب و آرامش بخش و سرشار از ویتامین ث است و میوه خشک ان را بیش از یکسال نمی توان نگه داری کرد. در گیاه نسترن چندین برابر یک پرتغال ویتامین c وجوددارد.

دیگران چه می خوانند:

1- ضد درد

2- ضد اسهال

3- ضد اکسیدان

4-ملین

5- ادرارآور

6- کاهش‌دهنده قندخون

7- مسهل

8- مهارکننده لیپواکسیژناز

9- مقوی اعصاب و ضد کرم و طبع ان گرم و خشک است.

گیاه گل نسترن | خواص گیاه گل نسترن | دمنوش گل نسترن

استفاده های دارویی از گل نسترن :

در دوران نقاهت از دمکرده میوه این گیاه استفاده شود؛ برای جوشانده میوه این گیاه را نباید زیاد جوشاند.

برای ناراحتی‌های‌ لثه و درد دندان از جوشانده این گیاه مزمزه شود؛ برای رفع حالت سستی در بدن از جوشانده میوه این گیاه بنوشند.

برای درمان التهاب کلیه از جوشانده میوه این گیاه استفاده می شود و برای درمان یبوست از مربای گل نسترن استفاده شود.

برای درمان ورم مثانه از دمکرده میوه این گیاه استفاده میشود؛ میوه این گیاه سرشار از کلسیم است.

دمکرده میوه این گیاه تصفیه‌کننده خون است؛ جهت برطرف کردن غم و اندوه 10 گرم میوه این گیاه را در 300 سی‌سی آب سرد به مدت 3 ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید 15 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.

برای درمان اسهال و اسهال خونی 20 گرم میوه این گیاه را در 500 سی‌سی آب‌سرد به مدت 3 ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید 15 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.

برای درمان تپش قلب 10 گرم میوه نسترن رابه مدت 3 ساعت در 300 سی‌سی آب‌سرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده 5 دقیقه جوشانده 15 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.

برای درمان حبس‌البول 10 گرم میوه نسترن را در 300 سی‌سی آب‌جوش 15 دقیقه دم‌کرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.

برای درمان نرمی استخوان و کمبود ویتامین ث یک کیلو میوه نسترن رابا 300 گرم نبات کوبیده سپس با 2 لیتر آب مخلوط نموده به مدت 15 روز دریک محل گرم گذاشته سپس صاف نموده قبل از غذا یک فنجان بنوشند.

برای درمان ورم چرکی کلیه از جوشانده و دمکرده میوه نسترن استفاده شود و برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا از دمکرده میوه نسترن استفاده شود.

برای دفع سنگ کلیه 15 گرم میوه نسترن را ابتدا خرد کرده در 300 سی‌سی آب سرد جوشانده 15 دقیقه دم‌کرده قبل از غذا یک لیوان بنوشند.

برای درمان سنگ کیسه صفرا از جوشانده یا دمکرده میوه نسترن میل شود.

جوشانده میوه نسترن دفع‌کننده کرم معده است؛ ضماد گل نسترن بهبود‌دهنده زخم است.

بوی بد بدن را دفع می کند؛ آنهائی که عرق زیادمی‌کنند و بوی بد میگیرند باید تن خودرا بعد از حمام کردن با دم‌کرده گل و برگ نسترن آبکشی کنند.

خون ریزی از سینه را بند می‌آورد؛ بیخوابی را برطرف میکند؛ انقباض ماهیچه‌های‌ معده را برطرف میکند و معده را تقویت میکند.

شناخت گیاه نسترن :

گل نسترن یک گل بسیار معطر و پر خاصیت است که امروز در سایت دکتری و بهداشتی پزشک درود قصد داریم شما رابا گل نسترن آشنا کنیم بهمین منظور تصاویری از گل نسترن و اطلاعاتی در رابطه با این گل را جمع آوری کرده ایم.

گیاه نسترن درختچه‌ کوچکی است با ارتفاع حداکثر 3 متر و برگ‌هایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه‌‌‌دار که به‌شکل بیضی نوک‌تیز بوده و گل‌ها به‌رنگ‌های‌ گلی «قرمز کم‌رنگ»؛ سفید مایل به گلی و یا سفید هستند.

این گل زیبا و خوش‌عطر سرشار از خواص دارویی است که علاوه بر ان رب مخصوص خوراکی نیز از ان تهیه می شود که می تواند جای گزین رب انار جهت استفاده در غذاها باشد؛ در ذیل به معرفی این گل و خواص ان میپردازیم.

گل نسترن یا dog rose با نام علمی rosa canina که در کتابهای قدیمی به نام نسرین، نسترن و نستر نیز نامیده شده، درختچه کوچکی است که در حاشیه جنگلها، چاهها و گودالهای آب می روید؛ نهنج گل پس از رشد به جسم کوزه‌مانند و قرمزرنگی تبدیل میشود و قسمت داخلی ان الیاف ظریف و باریکی دارد که میوه‌های‌ فندقه‌ای درون کوزه‌ را در بر می گیرد، گل نسترن در اکثر نقاط ایران به‌طور ماشین می روید و قسمت مورد استفاده این گل، کوزه‌های‌ مذکور است که به هیپس‌ مشهورند.

استفاده از میوه گل نسترن «R. canina hips» در قرون وسطی رواج داشت و زمانی میان عامه مردم برای بیماریهای قفسه سینه مصرف می ‌شد؛ میوه این گل که به ان میوه گل سرخ یا رز نیز گفته می شود، منبع طبیعی ویتامین C است که موجب کاربرد گسترده ان در مکمل‌های‌ ویتامین طبیعی، چای و محصولات متنوع دیگر از جمله سوپ و مارمالاد شده است؛ اگر چه این محصولات، به‌لحاظ تاریخی، مکمل غذایی به شمار می‌آمدند اما به‌عنوان داروی ملین و ادرارآور نیز مصرف شده‌اند.

پیش‌تر، میوه رز به‌عنوان نوشیدنی مغذی برای کودکان همچنین به‌منظور طعم‌دهنده در چای و مربا استفاده میشد.

نَستَرَن «Rosa canina» یکی از گونه‌های‌ وحشی رز و بومی اروپا، آسیای باختری و شمال خاوری آفریقا است. گونه های‌ تعداد زیادی از ان در جنگلهای شمال، منطقه ارسباران، و ارتفاعات فوقانی مناطق دیگر ایران به‌صورت اتومبیل یافت میشود. گل‌های‌ ان ریز هستند که به رنگ‌های‌ صورتی، سفید، قرمز و گاهی زرد یافت میشوند. بوی ان‌ها ملایم و مطبوع است.

نسترن‌ها در طول جنگ جهانی دوم در باغ‌های‌ پیروزی کشور آمریکا کاشته می شدند و هنوز هم در نواحی مرطوب و شنی نوار ساحلی خاوری یافت می شوند.

ترکیبات میوه گل نسترن

میوه تازه گل نسترن «میوه گل سرخ» حاوی 5/0 تا 7/1 درصد ویتامین C است که ترکیبی از آسکوربیک اسید و هیدروآسکوربیک اسید است؛ میزان ویتامین C میوه خشک موجود در بازار، ممکن است مختلف باشد، در آزمایشی که با روش رنگ‌‌سنجی و تین لایه کروماتوگرافی انجام گرفت، مشخص شد کاهش ویتامین C بستگی به مقدار خرد کردن و ذرات این میوه دارد به‌عنوان مثال در صورتی که میوه فقط نصف شود، میزان ویتامین C موجود در ان پس از یکسال و نیم نصف میشود، در حالی‌که اگر خرد شود، پس از شش ماه صددرصد ویتامین C ان از بین می رود.

در بعضی منابع از میوه گل سرخ به‌عنوان غنی‌ترین منبع ویتامین C یاد شده است؛ مرکبات 50 میلی‌گرم، کلم بروکلی خام و کیوی حدود 100 میلی‌گرم، بعضی سبزیجات مناطق گرمسیری 200 تا 300 میلی‌گرم، میوه گل‌سرخ 1250 میلی‌گرم، آسرولا 1000 تا 2330 میلی‌گرم و مارجون 3150 میلی‌گرم در هر صد گرم ویتامین C دارند؛ میوه این گل 20 برابر لیمو ویتامین C دارد.

میوه گل‌ نسترن یا همان میوه گل سرخ همچنین حاوی ویتامین‌های‌ A1 ،B1 ،B2 ،B3 و K است؛ از دیگر ترکیبات این میوه، پکتین «11 درصد»؛ تاتن‌ها «2 تا 3 درصد»؛ اسید سیتریک و اسید مالیک، فلاونوئیدها، رنگدانه‌های‌ زرد و قرمز مخصوصاً کاروتنوئیدها، وانیلین، اسانس و قندها را میتوان نام برد.

ویژگی‌های ظاهری گل نسترن

نسترن درختچه‌ای برگریز است. ارتفاع ان از ۱ تا ۵ متر متغیر است و ممکن است بیشتر هم رشد کند. گل‌های‌ نسترن کوچک و دارای پنج گلبرگ هستند. رنگ ان‌ها از صورتی تا سفید «طبق معمولً صورتی کمرنگ» متغیر است. این گیاه بر روی ساقه‌هایش تیغ‌های‌ کوچک و تیزی دارد که در بالا روندگی کمکش می کنند.

خواص گل نسترن

میوه نسترن شامل عده ای از آنتی‌اکسیدان‌ها است. بعلاوه، این میوه، بخاطر دارا بودن ویتامین سی در سطح بالا[۲]؛ در تهیه شربت، چای و نوعی مربا استفاده میشود.

در بلغارستان گلبرگ‌ها را در تهیه شراب شیرین به کار می برند. در طبّ سنتی اتریش جوشیده میوه نسترن برای درمان عفونتهای ویروسی، نارسایی‌های‌ کلیوی و مجاری ادراری مورد استفاده بود.

در طبّ سنتی ایران مورد توجه خاصی است. برای مثال، خواص زیر برای عرق نسترن ذکر شده است:

تقویت کننده قلب و اعصاب آرام بخش و رفع خستگی

برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث

درمان ورم کلیه

درد معده و اسهال

دفع سنگ کیسه صفرا

رفع بیخوابی

در منطقه ارسباران آش نسترن غذایی محبوب است. نسترن وحشی را خیس کرده بعد از سه روز از آب کش رد میکنند. آب آب کش شده راجوشانده و کفّ ان را میگیرند.

بعد برنج را اضافه میکنند. بعد از این که برنج پخت حبوبات پخته شده، میوه خشک را اضافه کرده بعد از یک ربع ساعت رشته وروغن رااضافه میکنند. وقتی که رشته پخت، آش آماده است.

نسترن به مثابه بوته مزاحم

بوته نسترن، گونه‌ای مهاجم است، و ممکن است جاگزین گیاهان بومی شده و تعادل زیستی رابه هم بزند. بنابر این، هنگام کاشت تزیینی این بوته دریک محیط جدید باید احتمال مزاحمت محیط زیستی درنظر گرفته شود.

داروشناختی و اثرات مهم میوه گل نسترن

ویتامین C یک مکمل غذایی است و به‌عنوان ضد اسکوربوتیک مصرف می شود؛ برای جبران کمبود این ویتامین می توان از میوه این گل‌ استفاده کرد؛ متأسفانه چون ممکن است مقدار زیادی از ویتامین C هنگام خشک کردن یا تهیه محصول از میوه گل نسترن از بین برود، مقداری ویتامین C مصنوعی به این محصولات اضافه میشود که روی بسته ‌بندی آن ها ذکر نمی شود؛ در صورتی که میوه این گیاه به‌صورت تازه مصرف شود، دارای مقدار زیادی ویتامین است که مستقیماً جذب بدن می شود، میوه این گل، ادرارآور و مسهل است و از ان برای کاهش تشنگی، کاهش التهاب معده و نیز به‌عنوان طعم‌دهنده و همچنین، تهیه مربا استفاده می شود.

مسهل بودن این گیاه به‌خاطر اسید مالیک، اسید سیتریک، گلوکوزیدهای پورگاتیو، مانند مولتی‌فلورین A و B و پکتین موجود در ان است.

سمّیت و عوارض جانبی میوه گل نسترن

مصرف خوراکی میوه این گل، هیچ‌گونه مسمومیتی ایجاد نمی کند و 100 گرم از ان حاوی بیش از 1200 میلی‌گرم ویتامین C است؛ مصرف مقادیر کم ان هیچ‌ عارضه‌ای در بر ندارد ودر مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی‌ ان هم گزارشی ارائه نشده است؛ در کتب اروپایی، مانند کمیسیون E، عوارض مصرف مقدار زیاد این میوه ناشناخته گزارش شده است.

البته کارگرانی که به‌طور مداوم در دسترس میوه‌های‌ گل‌ نسترن هستند، ممکن است دچار حساسیت و مشکلات تنفسی شوند؛ بعضی از این عوارض در واقع، حساسیت نیستند بلکه پرزهای ریز میوه گل‌ هستند که مانند پشم ‌شیشه به‌روی پوست تحریکات مکانیکی پوستی ایجاد میکنند.

طریقه و میزان مصرف میوه گل نسترن

1 تا 3 قاشق میوه خردشده را در آب جوش ریخته و 15 تا 20 دقیقه بگذارید به همان حال بماند؛ سپس ان را صاف و مصرف ‌کنید؛ این مقدار را میتوان روزی سه بار تکرار کرد و میزان مصرف می تواند بر حسب وزن تا روزی 12 گرم باشد.

مهم‌ترین خواص میوه گل نسترن

ضد درد، ضد اسهال، ضد اکسیدان، ملیّن، ادرارآور، کاهش‌دهنده قندخون، مسهل، مهارکننده لیپواکسیژناز، مقوی اعصاب و ضد کرم و طبع ان گرم و خشک است.

سرشار از ویتامین ث است و میوه خشک ان را بیش از یکسال نمی توان نگهداری کرد.

در دوران نقاهت از دمکرده میوه این گیاه استفاده شود؛ برای جوشانده میوه این گیاه را نباید زیاد جوشاند.

برای ناراحتی‌های‌ لثه و درد دندان از جوشانده این گیاه مزمزه شود؛ برای رفع حالت سستی در بدن از جوشانده میوه این گیاه بنوشند.

برای درمان التهاب کلیه از جوشانده میوه این گیاه استفاده میشود و برای درمان یبوست از مربای گل نسترن استفاده شود.

برای درمان ورم مثانه از دمکرده میوه این گیاه استفاده می شود؛ میوه این گیاه سرشار از کلسیم است.

دمکرده میوه این گیاه تصفیه‌کننده خون است

جهت برطرف کردن غم و اندوه 10 گرم میوه این گیاه را در 300 سی‌سی آب سرد به‌مدت 3 ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید، 15 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.

برای درمان اسهال و اسهال خونی 20 گرم میوه این گیاه را در 500 سی‌سی آب‌سرد به‌مدت 3 ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید 15 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.

برای درمان تپش قلب 10 گرم میوه نسترن رابه‌مدت 3 ساعت در 300 سی‌سی آب‌سرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده 5 دقیقه جوشانده 15 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.

برای درمان حبس‌البول 10 گرم میوه نسترن را در 300 سی‌سی آب‌جوش 15 دقیقه دم‌کرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.

برای درمان نرمی استخوان و کمبود ویتامین ث یک کیلو میوه نسترن رابا 300 گرم نبات کوبیده سپس با 2 لیتر آب مخلوط نموده به‌مدت 15 روز دریک محل گرم گذاشته سپس صاف نموده قبل از غذا یک فنجان بنوشند.

برای درمان ورم چرکی کلیه از جوشانده و دمکرده میوه نسترن استفاده شود و برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا از دمکرده میوه نسترن استفاده شود.

برای دفع سنگ کلیه 15 گرم میوه نسترن را ابتدا خرد کرده در 300 سی‌سی آب سرد جوشانده 15 دقیقه دم‌کرده قبل از غذا یک لیوان بنوشند.

برای درمان سنگ کیسه صفرا از جوشانده یا دمکرده میوه نسترن میل شود.

جوشانده میوه نسترن دفع‌کننده کرم معده است؛ ضماد گل نسترن بهبود‌دهنده زخم است.

بوی بد بدن را دفع میکند؛ آنهایی که عرق زیاد می کنند و بوی بد میگیرند باید تن خودرا بعد از حمام کردن با دم‌کرده گل و برگ نسترن آبکشی کنند.

خون ریزی از سینه را بند می‌آورد؛ بی‌خوابی را برطرف میکند؛ انقباض ماهیچه‌های‌ معده را برطرف میکند و معده را تقویت میکند.

سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست میشود؛ برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد، ضمادی از برگ این گیاه درست کرده و روی قسمت شکستگی یا تورم قرار دهید.

چون گل نسترن شیرین است، حشرات رابه خود جذب میکند مخصوصاً حشره مخصوصی به‌نام سای نیپس Cynips که در نیش زدن، برجستگی‌های‌ کوچکی پوشیده از تار و به‌رنگ سبز مایل به قرمز در ان به وجود می‌آورد که به نام «بِدِگار» Bedegar مشهور است که خواص طبی مهمی دارد مخصوصاً برای بیماران مسلول، تقویت‌کننده بوده و مانع عرق کردن میشود همچنین مقدار آلبومین در ادرار را کم میکند؛ بدگار اثر آرام‌کننده اعصاب نیز دارد.

برای تهیه عرق نسترن، یک‌چهارم لیوان از عرق نسترن رابا  یک لیوان آب مخلوط کرده، سپس ان را شیرین کنید؛ از این شربت میتوانید چند لیوان در روز بنوشید.

خواص طبی گل نسترن :

گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشک است:

۱» سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم ان ۶۰۰میلی گرم «۶گرم»ویتامین Cوجوددارددرحالی که ۱۰۰گرم پرتقال فقط دارای ۵۰میلی گرم ویتامین Cاست بنابر این مقدارویتامین Cگل نسترن۱۲۰برابرپرتقال است.

۲» درمان کننده حبس البول است.

۳» بوی بد بدن رادفع می کند.آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.

۴» آرام کننده اعصاب است.

۵» اسهال رابرطرف می کند.دم کرده ان را  می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.

۶» خون ریزی سینه رابندمی آورد.

۷» سنگ وورم کلیه رارفع می کند.

۸» الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًکرم اسکاریس راودراین موردباید۵/۰گرم ان رامخلوط باعسل خورد.

۹» اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف کردن ان ازدم کرده این گیاه استفاده کنید.

۱۰» بیخوابی رابرطرف می کند.

۱۱» انقباض ماهیچه های‌ معده رابرطرف می کند.

۱۲» سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.

۱۳» دررفع غم وغصه مؤثراست.

۱۴» برای رفع طپش قلب ازدم کرده ان بنوشید.

۱۵» معده راتقویت می کند.

۱۶» مصونیت بدن رادر مقابل مریضی ها بالا میبرد.

۱۷» برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.

۱۸» چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می کندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه درنیش زدن،برجستگی های‌ کوچکی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردکه به نام «به دگار»Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راکم می کند.«به دگار»اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.

مضرات گل نسترن:

نسترن به هیچ عنوان خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده کنندولی همانطورکه گفته شددانه های‌ ان سمی است ونبایدمصرف شود.

دمنوش گل نسترن :

ترکیبات: میوه گل نسترن، ۱۵شماره.

خواص : این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثر است. میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را بهبود و ان را شستشو می‌دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد.

منبع:تالاب

این نسترن ها آرامش اعصاب شما را دوچندان می کنند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟